Выкуп нареченої. Медичний сценарій

Сценарій цього незвичайного медичного викупу підійде всім, хто має почуття гумору і вважає себе невиліковно хворим любов’ю.

 1350162506467004_s

У ролях:

Лікуючий лікар (медичний халат, шапочка, оправа від окулярів, «Історія хвороби» зі сценарієм викупу і «Сертифікатом про розсудливості»);
Медсестра (халат, шапочка, великий шприц з «вакциною»), вона ж може бути «черговим» на вході в приймальний покій;
Головний лікар.
Додатковий реквізит:

Сертифікат розсудливості:
«ДІАГНОЗ: хворий любов’ю.
СТУПІНЬ ЗАХВОРЮВАННЯ: невиліковний.
МОЖЛИВІ НАСЛІДКИ ДЛЯ ОТОЧУЮЧИХ: безпечний для суспільства, можливий демографічний вибух.
РЕКОМЕНДАЦІЇ З ЛІКУВАНЯ: лікувати марно, але необхідно постійна присутність (прізвище, ініціали нареченої) в безпосередній близькості від хворого, в якості дружини і матері його дітей. Кількість дітей не обмежена.
ПІДПИС лікуючий лікар _____________________ ».
Зигзагоподібна смужка паперу або стрічка, за якою зможе пройти наречений;
Гамівна сорочка для свідка, на якій можна буде малювати, медичний халат для нареченого, баночки з гуашшю, довгі медичні рукавички;
Фотографії нареченої з різними емоціями, місцем для підпису під кожною фотографією, маркер;
Подушка, 2 шприци, ампули з дистильованою водою;
Схематичне зображення ступнів ніг, з відміченими на них точками;
Оголошення на паркані (на під’їзді): «Психіатричний відділення № 13».

images
Лікуючий лікар. (Ім’я нареченого)! Добрий день! Ми вже Вас зачекалися! Та й наша пацієнтка нервує! І як Вам не соромно змушувати її переживати?! Між іншим, їй це протипоказано … Втім, як і всім нашим хворим.
Відповідай мені, будь ласка, (ім’я нареченого), ти гарненько подумав, перш ніж зважитися на такий відповідальний крок? Для мене, як лікаря, і до того ж, давньої подруги попсихмістечку, це вкрай важливо.

Відповідь нареченого.

Лікуючий лікар. Я тобі, звичайно, вірю. Хіба можуть бути сумніви? Так, (ім’я нареченого)? Я тобі вірю. Але, на жаль, мені потрібні докази того, що ти впораєшся з нашою хворою. Вона дівчина непроста. Поступлива, звичайно. Але ж і вибухова час від часу. Пройдемо в приймальний покій? Тільки у нас карантин. Деякі пацієнти заражені дивною хворобою. Вкусити можуть. Тому потрібно пройти вакцинацію. Без неї ніяк.
Сестра! Шприц з вакциною!

Медсестра приносить великий шприц (наприклад, кондитерський), природно, без голки. У шприці — якесь спиртне.

Медсестра. Відкрийте рот, будь ласка! Вливаємо вакцину!

Наречений і його друзі проходять далі.

Лікуючий лікар. Так от, треба мені знати, чи зможеш ти жити з нашою пацієнткою. Для цього необхідно мені перевірити, наскільки добре ти знаєш історію її хвороби, її звички, уподобання та інші особливості її натури. Перевірити твоє власне здоров’я. Для ввіреня тобі пацієнтки необхідно пред’явити головному лікарю «Сертифікат розсудливості». Приступимо?
Приготуйтеся до неймовірного, незясненного і загадкового. Зараз ми почнемо Вас катувати … тьху ти, відчувати! Отже, випробування перше! Як у тебе з вестибулярним апаратом? Ну, от і перевіримо.
Бачиш цю смугу перешкод? Пройдися по ній, не кваплячись, жодного разу не відхилившись від курсу. При цьому відповідай на мої запитання. На роздуми не більше 5 секунд. Кожне питання без відповіді або невірна відповідь може несприятливо позначитися на думці головного лікаря про твою розсудливість. Хоча ми це питання якось вирішимо (підморгуючи).

Перед нареченим лежить тонка довга доріжка (смужка паперу, сильно зигзагоподібна). Лікуючий лікар задає 10 питань про наречену. Наречений відповідає і йде по доріжці. При неправильних відповідях лікуючий лікар говорить: «Писати, що Ви поганенько знаєте пацієнтку чи як?» (Запобігливо посміхаючись).

Лікуючий лікар. Уф, абияк впоралися! Непогано, непогано … Можна заходити у відділення.

Намагається відкрити двері. Вони замкнені.

Лікуючий лікар. Хм. Дивно, дивно. І хто ж це такий розумний замкнув двері? (Стукає) Гей, відкривайте!

З дверей висовується голова. Що треба? Ви до кого? До якої такої пацієнтці (або прізвище нареченої)? У нас тут одні Наполеони і Жозефіни. Фотографію покажіть! Немає? Значить і входу немає (двері закривається).

Лікуючий лікар. Правда, немає фотографії? Ай-яй-яй. Щось треба з цим робити. Так, так, так … Десь були у мене тут фарби. Ось вони (повинна бути гуаш)! А ось листка паперу і пензликів немає! Хм … (чухаючи голову) Ну, малювати ти можеш і руками, тільки от на чому? Придумала! На свідку … Тримай рукавички і халат медичний, щоб не забруднитися. А на свідка ми одягнемо гамівну сорочку, щоб не виривався. (Під гамівну сорочку приклеєна клейонка, щоб фарба не просочилася через тканину) Приступай!

Наречений малює портрет нареченої. Акуратненько знімаємо зі свідка гамівну сорочку із зображенням нареченої.

Лікуючий лікар. Ну ось, подивися, яка красуня вийшла! Ти впевнений, що саме за цією дівчиною прийшов??? Ну гаразд, підемо вже. Спробуємо пройти всередину.

Стукаємо знову в двері.

Висовується голова. Ну, що ще? Знову ви? Фотографію принесли? Ах, ось вона? Хм … щось я не пригадую, щоб у нас ось такі були. Хоча є одна, художниця. Може, ви її малювали? Її? Ну, тоді проходите.

У коридорі, на стіні висять фотографії нареченої з різними емоціями. Під кожною фотографією листок з папером.

Лікуючий лікар. У нас тут у відділенні недавно фотосесія була. Бачиш, які дивовижні знімки вийшли? Ось тобі маркер. Пиши під кожним знімком, що за емоції виражає обличчя пацієнтки. Ну, помилки, ми, звичайно ж, підправимо (підморгуючи).

Лікуючий лікар. Молодець, впорався. Проходимо в наступний коридор. (Ім’я нареченого), як ти вже зрозумів, наша пацієнтка після виписки потребуватиме систематичного профілактичного лікуванні. Ти зможеш зробити їй укол заспокійливого при необхідності? Давай потренуємося. Всі наші медсестри тренуються на подушках. Ось тобі шприц із заспокійливим, ось подушка. Спробуємо? (Пробує). Так, на подушці вийшло, тепер потрібно закріпити результат на живій істоті … Так-с … Ах, ось давайте на свідку спробуємо! Допоможіть нам, юнак. Спускайте штани … (свідок не хоче) Та що Ви так розхвилювалися? Це всього лише заспокійливе, Вам сьогодні в самий раз! (Все одно не хоче) Так що ж нам робити? Гаразд, я знаю один дуже ефективний засіб: масаж п’ят з поцілунками і ласкаві слова. Ти на таке здатний? Давай зробимо шпаргалку, якої ти зміг би скористатися надалі.

Розгортає ватман із зображенням ступень нареченої.

Лікуючий лікар. Ось, будь ласка, ступні ніг пацієнтки із зазначеними акупунктурними точками, які відповідають за душевну рівновагу і розслаблення організму. Це унікальна розробка нашої головного лікаря. Для ефективності методу при акупресурі кожної точки (тобто, при натисканні пальцями на точку) слід вимовляти ласкаві слова, на які реагує пацієнт. Підпиши, будь ласка, кожну з точок ласкавими словами, якими ти особливо часто називаєш (можливо, на перші літери прізвища нареченої).

Після заповнення «шпаргалка» віддається на зберігання свідкові.

Лікуючий лікар. Ну що ж, ось і двері в палату (прізвище нареченої). А що це Ви так бурхливо реагуєте (важко зітхнули або так на мене дивитесь) розхвилювалися … (в залежності від реакції)? Скучили? Поцілувати, напевно, хочете? Є в мене підозра, що Ви теж не цілком здорові. Дайте послухати серце! Шалено б’ється! Так-так-так … Вже не сниться Вам наша пацієнтка ночами? І дзвоните їй, напевно, часто? Може, і дітей від неї хочете? Ну, все зрозуміло. Симптоматика та ж, що і у (прізвище нареченої). Діагноз однозначний: хворий любов’ю. Ось Вам Ваш сертифікат, відправляйтеся до головного лікаря, у Вашому випадку, як і у випадку (прізвище нареченої), медицина безсила. Всього доброго!

Наречений входить у приміщення з написом «Головний лікар».

Головний лікар. Прізвище? Вік? Одружені? Що значить, «майже»? Людина може бути або одружена, або ні. Діти є? Діагноз? Дайте Ваш сертифікат. Значить, невиліковно хворий любов’ю? Вас би замкнути до нас в лікарню довічно. Яка мета Вашого візиту? Ви що, серйозно з таким діагнозом хочете взяти на поруки невиліковно хвору людину?!Та годі,що  я Вам пояснюю? Ви ж хвора людина. Та й місць у нас вільних немає, фінансування слабке. Пропоную Вам зі мною домовитися. Ви мені гарненький презент, а я вам — 2 довідочки про те, що і Ви, і Ваша обраниця абсолютно здорові! І з цього моменту всі двері в світі перед вами будуть відкриватися самі! Ось тут тільки розпишіться, що Ви повністю берете на себе відповідальність за матеріальне сімейне благополуччя, душевний і фізичний стан громадянки (прізвище), а також зобов’язуєтеся дарувати квіти, згадувати ласкаві слова, виконувати примхи, називати (ім’я, по батькові тещі) мамою. Дуже добре. Будьте щасливі!

Наречений і його друзі проходять в кімнату, де знаходиться наречена.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *